neljapäev, oktoober 13, 2022

Põrutav lugu


Sõidan viimasel ajal tihti rongiga (hetkel samuti) ja loen rongis Arne blogi lugusid üle ja leian nendest lugudest kogu aeg midagi ägedat ja nagu blogi isegi ütleb, on tegu Elu kulgemise blogiga. Hea on lugeda, kuidas asjad olid näiteks aasta tagasi ja mis siis suur mõtleja teemadest arvas, kui nüüd on kõik asjad hoopis teistpidi. Ootan Arnelt iga päev uusi mõttearendusi, aga seda oleks palju tahta. Elus on väga palju lahendamata küsimusi, mis tahavad vastamist või vähemalt vastuse otsimist. Ma võin nii öelda, et üht-teist põnevat vastuseid küsimustele olen ka leidnud. Näiteks, mis koht see on, kus me elame? See on muidugi alati vaieldav ja suhteliselt tõestamatu, aga arvan, et tuleb usaldada ka iseenda tunnetust. Vaata näiteks mu eelmist postitust ja seal kuskil on üks lõik, mis kirjeldab suhteliselt hästi, kus me elame. 

Hetkel loen kahte vana raamatut, mis annab sellele küsimusele veel täpsemaid vastuseid ja annab ka vastuseid, kuidas elada, et asjad hiljem "seal pool" hästi oleks ja kirjeldab erinevaid tasandeid nii siin kui seal pool ilmas. Seda ma tean juba ammu, et minu kodu ei ole siin, vaid on seal. See siin on vahejaam, õigemini, siin toimub peaproov ja mida rohkem me omale head või õiget külge haagime ja halba ja valet maha viskame, seda parem meile. Katsun mingi aeg jutu kokku panna, mis mind on köitnud ja siia üles riputada. 

Oma enda raamatuga ei ole jõudnud suurt tegeleda, sest praegu tundub olevat periood, kus ma ahmin infot sisse. Oma raamatu kirjutamisel, aga pean infot välja andma, mis ei tundu nii põnev tegevus, kui info saamine. Samas, kui aega saan ja keskendun, siis info hakkab ka välja voolama ja teinekord ei tahagi pidurduda ja kõik muud olme tegevused hakkavad lausa häirima, sest tundub, et nüüd pean ruttu näiteks selle mõtte paberile saama ja juba trügivad järjekorrast mööda uued mõtted. See on päris närviline tegevus juhul, kui muud toimetused sisse sõidavad. Rong hakkab ka kohale jõudma, eks võtan endale mõne öö ja panen jutu kokku...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar