pühapäev, jaanuar 02, 2022

Unustatud ajalugu - hiiglased

Hiiglastest olen blogis juttu teinud, kuid meie kadunud ajaloo uurimisel pean veel kord sel teemal peatuma, sest siin ongi minu arvates võti, mis kustutati ajaloost. Kõiksugu rahvaste legendid on täis jutte hiiglastest ja härjapõlvlastest (kääbikutest, kääbustest, ahjualustest jne). See inimesesugu, kes siin maa peal hetkel tatsub, on kõik kääbikute sugu. Ma ei ole viitsinud Hollywoodi "Kääbikute" sarja filme vaadata, kuid kindlasti on ka sealt "läbi lillede" midagi võimalik endise ajaloo kohta teada saada. Panen loo lõppu ühe Eesti mehe poolt kirjutatud lühikese luuletuse, kus on kõik vihjed meie endise ajaloo kohta olemas (hiiglased, Tartaaria, jumalad-tulnukad jne). Enne aga panen siia mõned lood hiiglastest, mille olen vanematest ajalehtedest üles otsinud.

Bojanskis on mööda läinud juuni kuus ühest väiksest jõest määratu suur inimese pealuu leitud, mida 8 meest vaevalt tõsta jõudnud ja selle silmade vahe 21 tolli (53cm) olnud. Rahvas ütleb selle ühe röövli pealuu olevat 01.08.1887. 

Ühte Facebooki gruppi tegin selle artikli kohta postituse ja üks hea inimene arvutas välja, et see hiiglane oli umbes 13-14 meetri pikkune. Artikli lõpus on väga tähtis lause. "Inimesed arvasid selle röövli pealuu olevat." Olen minagi lugenud ja infot saanud, et hiiglased elasid lossides ja meiesugused kääbikud elasid onnides või hurtsikutes ja nad olid mingil ajal omavahel sõjajalal.

 
Esivanemad Aadam ja Eeva - hiiglased.
Suurtest ja väikestest inimestest.
 
Kui see õige on, mis Prantsuse õpetlane Henrion aastal 1718 kirjutas, siis peab tunnistama, et tänapäeva maakeral elab härjapõlvlaste sugu. Henrion oli kindel, et meie esivanemad päris hiiglased olid. Nimelt pidi Aadam 41 meetrit ja 60cm ja Eeva 40 meetrit pikk olema. See on umbes sama kõrge kui Pika Hermani torn. Peale patulangemist näib inimeste kasv palju kahanenud olevat. Aabram oli ainult 6,60 meetrit ja Mooses 4 meetrit 70cm pikk.
 
 


Eks segadust nende hiiglaste pikkustega on olnud ja kes on öelnud, et see Aadam ja see Eeva, kellest ülal pool juttu, on need samad, kellest all pool kohe juttu tuleb. Terved tsivilisatsioonid on korduvalt ära hävitatud ja alati alustati uuesti, eelnevaga võrreldes teistsuguste, geneetiliselt modifitseeritud Aadama ja Eevaga.

Nõnda jutustatakse ka, et meie kõikide isa Aadam on 900 küünart (480 meetrit) pikk olnud.


Artikkel 1909. aasta ajalehest. Patagonia elanikkudest usuti ja usutakse veel praegu, et nad hiiglased olevat. Magalhaes, kes esimest korda neid tähele pani, ütleb, et nad 7,5 jalga (2,25 meetrit) pikad olevat. Teiste teadete järele nende pikkus 6 ja 11 jala vahel olevat (1,8-3,3 meetrit).

 



Põhjamaa hiiglased. Kapten Kristjan Jensen, kes alles hiljuti Põhja-Jäämere reisilt tagasi tuli, teadvustab, et ta lõunaõhtu poolsel Gröönimaa rannamaal tähelepanemise väärt kõrgeid inimesi on näinud. Kõige väiksemad nendest olid 7 jalga (2,1 meetrit) pikad, aga suured - 9 jalga (2,7 meetrit). Jenseni sõnade järele olnud need inimesed pronksikarva nagu Põhja-Ameerika indiaanlased. Nad andsid märkidega mõista, et vägevad tormid neid maalt välja ajasid ja neid siia mere randa tõid. Gröönimaa Taani elanikud arvavad, et nende hiiglaste olemas olemine Eskimodele ammugi teada oli. 06.10.1905. 

Kõik killud meie endisest ajaloost on kuskil olemas. Mitte midagi ei saa täielikult ära peita. Need inimesed võisid olla kadunud Atlantise inimesed, kes enne katastroofi olid kodumaalt reisile läinud või suutsid Gröönimaale põgeneda. Kus aga on need inimesed tänapäeval? Ma ei hakka spekuleerima, aga elus nende järeltulijad enam vaevalt on.

Ka siinmail elasid hiiglased.  

Kogulas leiti hiiglase luukere. 

Huvitav muinasleid Mäemõisas.

Neil päevil sattus Kogula vallas Kõnnu küla "Madise" talu peremees Karl Wilsar ühes mõne teisega Mäemõisa küla lähedal kõrgelt kruusakünkalt kruusa kaevates huvitavale muinasleiule. Esmalt leiti haruldaselt suur luukere, arvatavasti mehe oma, mis oli kruusa sees istuvas asendis, pealuu umbes jalg maad allpool maapinda. Luukere kondid on haruldaselt suured ja tugevad, samuti pealuu haruldaselt suur ja umbes pool tolli paks (1,27 cm)... 07.06.1934. 

Meie aja inimese koljuluu paksus on kõigest 5-7mm. Nende mõõtude järgi on võimalik välja arvutada, kui pikk see hiiglane oli.

Järgmine artikkel aga on minu arust üldse kõige suurema väärtusega tõend, mis meil hiiglaste kohta hetkel saada on.

Hiiglase pealuu Narva seltsimaja õuel.

Narva eesti seltsi "Ilmarise" remontimistöödel kaevasid töölised hoovile augu lubja segamiseks, kus maapinnast tulid päevavalgele 4 inimese pealuud ja suur hulk muid luid. Nagu näha, olid leitud laibad maetud korralikult ridastikku. Juba "Ilmarise" hoone ehitamisel leiti siit terved koormad surnuluid, sest andmete järgi on siin asunud vana Narva linnavall. Pealuude juures paistab silma ühe eriline suurus. See on nähtavasti kuulunud hiiglasliku kasvuga inimesele. Nii näiteks on kolba hambad seitsme sõrme laiused. 07.08.1936.

See on ammugu juba selge, et meie esiisad ei olnud võimelised ehitama tähtkindlusi, suuri kirikuid, katedraale, kuhjama kokku määratu suuri valle ja kujundama über tervete linnade maastikke. Need tööd tegid ära hiiglased ja neil oli ka kasutusel tehnoloogia, mida meie enam ei tunne. Ammugi on selge ka see, et kõikidel legendidel hiiglaste kohta on tõepõhi all. Eestis elas hiiglane Kalevipoeg (juhmakas natukene oli, et siil pidi ette ütlema, et vaja lauaga serviti äsada), samuti elas siin Suur Tõll ja hiiglane Olev, kes Oleviste kiriku valmis ehitas. Olevil oli ka poeg ja nad ehitasid samal ajal, Olev Oleviste kirikut ja tema poeg Narva tähelinna, kuid neil oli kahe peale kasutada ainult üks haamer. Olev hõikas pojale, et viska haamrit, see viskas ja vastupidi.

Aarialased - Põhja rass on tõepoolest olemas. Ainult ei teata mitte, kust ta on tekkinud, ja pealegi ei ole sugugi mitte kindel, et ta oli puhtatõuline. See Põhja rass omab peale vaimsete väljapaistvuse - neid omistab temale praegune Saksamaa veendumus - ka väliselt erinevaid tundemärke: blondid olevat nad, pikapealised, hiiglased. 03.10.1934.

Hea, et Darwin oma teooriaga lagedale tuli, muidu mõnel meist oleks senini 5 tolli pikkused hambad suus (12,5cm). Kust võtsid endisaegsed teadlased, et näiteks need luud on 200 aastat vanad ja vaata see pealuu on pool miljonit aastat vana. Keegi lihtsalt arvas nii, mingeid aparaate polnud, millega mõõta. Tänapäeval on tegelikult sama pull, keegi täpselt ei tea, kui vana üks või teine asi on. Leidsin koduõuelt kunagi mingi raudkolaka, kaaluga umbes 10 kg. Saatsin ajaloolastele uurida. Sain 1,5 aasta pärast vastuse, et tegu võis olla alasiga 15. sajand kuni 20. sajandi algus.


Hiiglaste endisaegseid elumajasid on terve ilm täis. Ja nagu juttudest aru saada, oli hiiglasi mitut rassi ja erineva pikkusega. Mulle pole veel päris selge, kas osad hiiglaste rassid võisid elada ka korraga ühel ajal meie maal või "istutati" peale tsivilisatsiooni lõppu siia alati mingi uus tõug. Kui virtuaalsus välja jätta, siis olid võimelised ainult neid vanemaid maju, mis veel säilinud, ehitama hiiglased. Kõrged uksekaared ja uksed, kõrged laed ja kõrged trepikojad, milleks kääbikutele kõik see?

Nüüd siis luuletus, kus on väga lühidalt kokku võetud kogu meie kadunud ajalugu.

Võidetud hiiglased

Kuristik vasara löökidest kajab, taevastes sädemevihkusid sajab.

Jumalaist võidetud hiiglaste sugu, raske kui saatuse vanne ta lugu:

pikreid tahuda, õõnista mäge,

enestel ahelaid — Sensil väge!

Alguses inime oli nii väeti,

kõigist, ka valgusest ilma ta jäeti.

Hiiglased olivad ainult siis ilmas

jumala võimule pinnuks silmas.

Kokku siis igalt poolt jumalad sõitsid,

verises lahingus hiiglasi võitsid.

Tartari alla võidetud heitsid. (Barbari aeg oli: vägisti neitsid. . . ).

Jõuetult hiiglased sõrmi nüüd närivad,

üksteiselt lõpmata järele pärivad:

tarvis veel oodata ennustad tundi,

põrmu siis tallame ahelad, sundi.

Tartarist ronime üles kui tondid,

tormi käes lõõmaku tõrviku londid,

palangus põlegu taevas ja jumalad,

võidetud hiiglased, inimesed rumalad“...

August Alle 10.08.1916.

 

LÕPP

 

3 kommentaari:

  1. Mis on saanud paar aastat tagasi Tõlleste mõisast leitud luudest. Infojälg lõpeb Tartus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks keegi pidi ikka kohal olema ja teab asjast. Võibolla mõni detektoristki seal kaevas. Tasuks küsida FB detektoriste foorumist. Ma astusin sealt välja ja tagasi ei plaani astuda.

      Kustuta