reede, märts 04, 2022

Maiade Värava taastamine 1893. aasta Columbia Expo`l Chicagos

See on lühilugu, mille idee autoriks on Korben Dallas. Ma tavaliselt postitan sellised lood FB-sse, aga kui on rohkem pilte ja kui just mitme pildiga tuleb välja oluline mõte, siis postitan blogisse. FB-l kahjuks pole nii häid võimalusi pilte ritta sättida ja neid kommenteerida. Kel FB-d ei ole, siis olen katsunud enamus infot FB-st kopeerida selle teema alla. 

Pildi kirjeldus: Maiade varemete restaureerimine Columbia ekspositsioonil. - [Maiade templi varemete koopia praeguses Uxmalis, Mehhikos, antropoloogiahoone ümbrus (ehitamisel), etnoloogiaosakond, Columbia maailmanäitus.]


Selle pildiga tekivad mõned küsimused: Mis materiale on nende ehitiste puhul kasutatud? Kas need on kivid, mis on veetud Kesk-Ameerikast (Mehhikost) Chicagosse või on mingi suvaline kivi, millele peitlitega tehti Maiade kunst peale. Penoplasti või muud taolist lihtsalt voolitavat materiali siis veel ei tuntud. Maailmanäitus toimus 1893. aastal. Guugeldage ja te leiate ägedaid pilte sellest näitusest.


Hooned nägid maailmanäitusel valmiskujul välja sedasi. Keskel on Maiade värav (El Arco de Labna Uxmalis) - Maian Arch.


Enne värava valmimist aga võib näha midagi kummalist.


Mida see ala meenutab? Kas meenutab see tõesti maailmanäituse ala, kuhu need hooned püstitati või olid need hooned koguaeg seal olnud ja need hoopis restaureeriti?


LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar