kolmapäev, veebruar 23, 2022

Terminaator: Sünge saatus (2019)

Siin loos on koos kaks täiesti erinevat lugu, sest tihti on nii, et üks viib teiseni. Tõelise ulmesõbrana ma katsun vaadata ära nii palju ulmefilme kui võimalik. Selline film nagu Terminaator kuulub aga kindlasti iga ulmesõbra esikümnesse. Film on saanud päris korraliku kriitikarahe. Ma olen filmi eelnevalt varem näinud, kuid kuna telekas (TV3) seda uuesti näidati, siis vaatasin üle ja pildistasin sealt mõned kohad, mida allpool näha saab. Eelmine kord jäi mul sellest filmist üks tähtis sõnum tähelepanuta. Sõnumeid Hollywoodi filmidest võib leida märksõnade abil. Tegin kunagi ka loo Salatoimikutest. Sinna oli pandud viimase hooaja esimesse ossa kohe algusesse umbes 5-minutit ägedat sõnumit. Ma ei tea millest see tuli, kuid telejaam otsustas seda hooaega rohkem telekas mitte näidata. Seriaali edastamine lõpetati ära. Terminaatoris on antud sõnum märksõna „Leegioni“ esinemisel. Kui seda sõna kuulsin, hakkasin eriti tähelepanelikult sõnumit jälgima. Missugune see sõnum oli, panen piltidena üles. Mida mina sellest sõnumist aru sain? Esiteks, on olemas ajaliinid, mis ei pruugi kunagi realiseeruda, sellest võib tulla käimasolevasse reaalsusesse mõned väikesed nihked ehk Mandela efekt. Ja teiseks, reaalsust saab muuta nii siit reaalsusest kui ka tuleviku reaalsusest. Miks aga filmitegijad tõid filmi sisse sõna „Leegion“? Filmis öeldakse et, tulevikku valitses tehisintelligent, mis kandis Leegioni nime. Leegion (ladina keeles legere, mis tähendab väljavalimist) oli Vana-Rooma armee üksus.

Vana-Rooma armee sümboolika

Mis on see salapärane Leegion – SPQR ehk Rooma senat ja rahvas. Selle info osas aitas mind jälle vana hea Korben Dallas.


Briti muuseumi teate kohaselt on pildil kujutatud õhtusööki Guildhallis 11.09.1829. Õhtusöögi korraldas William Thompson, kes oli Londoni linnapea aastatel 1828–1829. Õhtusöök toimus tema eelkäija Matthias Prime Lucase auks. Söömaajast võttis osa kogu tolleaegne eliit.


Nende näljaste inimeste kohal on ilus lagi, mis on kaunistatud erinevate lippudega. Ma praegu ei peatuks selle saali valgustamise lahendustele, kuid külgedel rippuvad helendavad valguslahendused ei ole kindlasti küünlad.


Kaks lippu on tähelepanuväärsed. 
SPQL – Senātus Populusque Londinii – Londoni senat ja rahvas. Kas sellega oli mõeldud Londoni impeeriumi? SPQL ja SPQR ehk Senātus Populusque Rōmānus - SPQR - Senat ja Rooma rahvas. Tähistab Rooma impeeriumi. Arvan, et SPQL ja SPQR-i vahel on tugev seos. Oma uurimiste järele arvan, et Rooma Impeerium sellisel kujul nagu meie teame seda antiikajaloost, lõpetati ära 19. sajandi algusel. Miks aga Leegioni püütakse meie vaenlasena näidata ja Rooma riik tuli hävitada? Kuid kas see on tegelikult ikka hävinud või ajab praegu juba tasapisi uuesti oma kombitsaid välja? Kes võitlevad katteloori taga omavahel, kas lohe ja madu või hoopis midagi muud?

Piiblis on samuti toodud ära Leegioni mõiste. 


Leegion on suur hulk deemone, kelle koodnimetus on Leegion. Uues Testamendis on lugu juhtumist, kus Jeesus sooritas eksortsismi, ajades Leegioni inimesest välja ja Leegion küsis luba sigadesse minna, mida Jeesus lubas. Leegioni kurjad vaimud tormasid seejärel sigadesse, misjärel sead tormasid järsakust järve ja uppusid (Markuse 5:1-13).

Nüüd aga loo teise ehk põhiosa juurde. Panen siia mõned pildid, millel on eesti keelsete subtiitrite näol kogu info olemas. On vaja natukene kaasa mõelda. Kas meid on tahetud hoiatada millegi eest või läheb see ajaliin meist mööda nagu paljud teised?




Rev-9. Mida see võiks tähendada? Kui nad on piiblist filmi sisse toonud Leegioni mõiste, siis äkki ka Rev-9? Book of Revelation ehk Johannese ilmutuse raamat 9 peatükk. Kui nii, siis filmi tegijad teavad päris täpselt, kuhu ajajärku me oleme sisenemas selle raamatu järgi. Tasub see kirjatükk piiblist läbi lugeda.



























LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar