esmaspäev, veebruar 13, 2023

Füüsilise maailma teoreetiline olemus

Üks huvitav teema, mille kallal mõtelda, on füüsilise maailma olemus või õigemini, kuidas see maailm ehitatud on. Ametlikku seisukohta ei hakka tutvustama ja seda vast teab iga-üks ise juba koolis õpitust. Ma pean ütlema, et ei saa öelda, et koolis õpitu otseselt vale oleks, sest, kui taevasse vaadata ja analüüsida koolis õpitut, siis justkui paljud asjad klapiks. Kuu tundub vaadeldes ümmargune, tähed ei muutu grammigi suuremaks, kui neid läbi binokli või teleskoobi vaadata, seevastu aga planeedid küll. Olen ennemat pakkunud välja variandi, et maa platvorm on reaalne ja taevas on virtuaalne. Kuidas tegelikult on, ei tea, sest on tekkinud nii ametlikus kui ka alternatiivkosmose käsitluses vastuolusid. Maailma tehislikkuses ma aga ei kahtle, seda kinnitab ka ametlik kosmoloogia. Näiteks kuu. Kuu on nii täpselt siia maa kõrvale sätitud, lausa millimeetrise täpsusega, mis ei saa olla juhus. Teiselt poolt vaadates, aga kuuga on suured anomaaliad. Loe siit teemast kuu kohta juurde.

Ma olen vanu kultuure põgusalt uurinud, kasutades allikateks vanu ajalehti ja raamatuid. Peab ütlema nii, et see tekitab segadust, kuid arvan seda, et nii Babüloonlaste, Atlantide, Inkade, Hüperborealaste jne näol oli tegu väga kõrgelt arenenud kultuuridega. Ma olen maa ja kosmose teemat mõnes loos kindlasti käsitlenud, kuid algavas loos kasutan maailma mõistmiseks piibli abi. Ei tasu ära ehmatada, sest paljud arvavad, et piibel on väga igav raamat. Osad alternatiivuurijad väidavad, et piibel on võltsing või desinformatsioon. Mina väidan, et piibel on juhend ja suhteliselt täpne ning seda kõigi rahvaste jaoks. Moslemid saavad suhteliselt samad teadmised koraanist, hindud aga oma pühakirjadest, budistid jälle oma õpetustest jne, sest põhitõed on samad. Kui kurjus või mis iganes siin oma plaane inimkonnaga haub, siis tal tundub olevat kokkulepe kõrgemaga. Tõde peab alati mingil kujul kõigile kättesaadav olema. See on tegelikult iga asjaga nii. Meenutage või paari aasta tagust aega. Tõde oli koguaeg olemas ja seda kõige kõrgemal tasemel, kuid poliitikud ajasid mingit muud kummalist udu, mida tuli päevad ja ööd teles ja raadios. 

Enne kui algava teema juurde lähen, soovitan ingise keele oskajatel sirvida läbi see raamat. Seal kirjeldatakse kõik-võimalikke variante maast ja kosmosest läbi ajaloo. Tegelikult ei peagi keelt nii väga oskama, võib ka ainult pilte vaadata. Näiteks üks variant maast ja selle kujust ning kosmosest (vaata alumist pilti).

Tetraeedriline Maa.

Nüüd teema juurde. See kord ei venita teemat väga pikaks, kuigi mul on arvutis palju tekste ja pilte huvitavatest maailmade käsitlustest, kuid siiski jään ühe võimaliku variandi juurde.


Sellel pildil on lihtsustatult kujutatud Babüloonlaste nägemus maailmast ja kosmosest. Ülemised veed, alumised veed, taevad ja maa.



Babüloonlaste pilt ja Heebrelaste maailma käsitlus lähevad paljuski kokku. Katsun ära näidata ja välja tuua, nagu pildilgi näha, maailma väga põgusalt sedasi nagu seda piiblis on kirjeldatud.

Toon piiblist välja ainult huvitavamad kohad. Ülejäänud maa ja taeva elementide kohta saate ise piiblist näpuga järge ajada kui huvi on. 

Hakkan pihta võibolla kõige huvitavamast ja selleks on uksed ja aknad taevavõlvil. Pildil on neid avausi ülemiste vete kohale joonistatud õige mitu.

Taeva luugid
Esimene Moosese raamat 7:11. "Sel aastal, mil Noa 600 aastat vanaks sai, teise kuu seitsmeteistkümnendal päeval, otse selsamal päeval lõhkesid kõik suure sügavuse allikad ja taeva luugid tehti lahti."
Iiob 38:22. "Kas sa oled käinud lumeaitade juures ja näinud rahe aitu".
 
Tegelikult läheb see sama peatükk väga huvitavalt edasi, kuid tundub ju uskumatuna, et vihmavesi tuleb ülevalt, mitte ei aura vete pinnalt taevasse. Kui vaadata seda pilti uuesti, siis vee ringlus on üks. Ülemised veed lastakse läbi uste ja akende taevasse ning see sajab alla. Vesi imbub maapinda ja suundub läbi maa uuesti ülemiste vete kihtidesse. Mõelge korra, kuidas tekib põud või kuidas liigsed sajud. Meile räägitakse päikese aktiivsusest ja ilmastikust üldiselamlt. Aga äkki tekib põud või üleujutused taevavõlvi uste ja akende avatusest/suletusest? 
Teisiti mõeldes, siis ametlik maailmakäsitlus räägib täpselt samuti suletud süsteemist. Vesi ju ei kao ilmaruumi nagu ka õhk. Väidavad, et kosmoses olev vaakum ei saa õhku maalt endasse imeda, sest gravitatsioon ei lase. Mõelge nüüd korra teistpidi, Kui kütad majal ahju ja lähed õue korstent vaatama, siis suits läheb otse joones taevasse, kui just eriti madal õhurõhkkond ei ole. Aga kuidas? Gravitatsioon peaks ju suitsu kohe maapinnale tirima. Sama on ka vee aurustumisega. Kas gravitatsioon mõjub alles kuskil kõrgustes? Rääkige ja öelge, mis tahate, et õhurõhk, niiskus ja temperatuur mängivad siin rolli. Kui räägite mulle teadusest, siis peab olema ka teaduskatse ja see peab alati korratav olema. Nimetage mulle üks katse, kus on proovitud imiteerida maakera ja selle atmosfääri püsimist vaakumis ilma seinata ruumis. Sellist katset minu teada ei ole, seega väidan, et ametlik maailmakäsitlus on täpselt samasugune hüpotees ja teooria nagu ülemised ja alumised veed. 

Taevavõlv või kuppel (firmanent). 
Laulud 24:2. Sest tema on selle rajanud merede peale ja on jõgede peale selle kinnitanud! 
Iiob 26:7. Ta laotab põhjakaare tühjuse üle ja riputab maa eimillegi kohale!
Esimene Moosese raamat 1:6 Ja Jumal ütles: "Saagu laotus vete vahele ja see lahutagu veed vetest!"
Iiob 37:18. Kas sa ühes temaga laotad pilvekatet, vastupidavat nagu valatud peeglit?
Teine Moosese raamat 24:10. Tema jalge all oli nagu safiiridest tehtud põrand - otsekui taevas ise oma selguses!
Õpetussõnad 8:27. Kui tema valmistas taevad, olin mina seal, siis kui ta joonestas sõõri sügavuse pinnale,
Jesaja 40:22. et see on tema, kes istub maasõõri kohal, mille elanikud on nagu rohutirtsud, kes laotab taevad laiali loorina ja venitab neid otsekui telki elamiseks selles.
Hesekiel 1:22. Ja olendite peade kohal oli midagi taevalaotuse taolist, kohutava jää sarnast, mis oli välja laotatud ülal nende peade kohal!
Hesekiel 1:26. Ja nende peade kohal oleva taevalaotuse peal oli midagi, mis paistis safiirikividena, midagi aujärje sarnast! Ja selle aujärje sarnase peal, ülal selle peal, oli keegi, kes oli välimuselt inimese sarnane! 
Kommenteeriks juurde. Jumala aujärg asub Põhjanaela juures ja kui tuleb aeg, siis rullitakse taevatähtedega tikitud kardin eest ja aujärg saab kõigile nähtavaks. Ehk, kas kuppel võetakse täielikult maha või avatakse see osaliselt.

Maa vundament. 
Iiob 9:6. Kes põrutab maa oma asemelt, nõnda et selle sambad vabisevad,
Iiob 38:6. Mille peale on selle alussambad paigale pandud? Või kes asetas selle nurgakivi.

Tegelikult on piibli uurijad leidnud väga palju kirjakohti, mis puudutavad maa ja kosmose ehitust, kuid ma ei hakka neid siia juurde otsima, sest loo mõte oligi näidata pealiskaudselt seda, mis koht see tegelikult võib olla, kus me elame. Piiblist ma tahaksin kunagi lahti harutada veel kaks peatükki ja need mõlemad puudutavad lähiajaloo mineviku sündmuseid, olevikku ja saabuvat tulevikku. Millal seda teha jõuan, ei tea, ja kas üldse, aga mõte on olemas.

LÕPP

2 kommentaari:

  1. Ma ei tea, kas Sa oled kuulanud Raido Saare kahte Hallo kosmose saadet sumerite maailma loomise käsitlusest. Pikad saated, kuid ääretult põnevad teemad: Kuidas tekkis/loodi maakera, kuu, esimene inimene, veeuputus, miks kuld nii oluline jne.
    https://r2.err.ee/658173/hallo-kosmos-raido-saar-1-2

    https://r2.err.ee/658174/hallo-kosmos-raido-saar-2-2

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sumerite kohta olen lugenud legende ja siin blogiski ühe teema all nendest kirjas, kuid see ei räägi otseselt maailma loomisest. Isiklikult arvan, et ei ole enam olemas ühtegi hästi säilinud täisteksti sellest ajajärgust ja seega on need paljuski oletused ja muinasjutud. Piibli lood on samuti kirja pandud väga algelises keeles ja seetõttu on sealt raske välja lugeda tehnoloogiaid, masinaid jne. Tuleb katsuda omal pilti kokku panna ja nuputada, kas vanal ajal oli DNA manipulatsioone, täpistehnikat, elektrit, lennuaparaate jne...Lühivastusena, arvan et oli küll, aga oli veel midagi, mida me ei oska veel kirjeldada, sest pole oma arengus sellele tasemele jõudnud. Aitäh linkide eest.

      Kustuta