Siidri tegemiseks kasutan õlleankrut.
Retsept on väga lihtne. Mahl ankrusse, lasen mahlal ankrus käärima minna. Hoian ankrut esikus, kus umbes +10 kraadi. 3 nädalat lasen käärida, suhkrut ega pärmi ei lisa, kuna mahl on hästi magus. Peale kolmandat nädalat panen ankrule punni peale. Jõulu aal saab ehk hääd rüübet. Kui lisada pärmi, saab hääd šampust.
Vein: Klaaspudelisse valasime 20 liitrit õunamahla. Lisada 2 kg suhkrut, mulksutaja peale ja käärima. Muid lisaaeineid ei kasuta.
LÕPP
Vein sai väga maitsev. Siider kahjuks nii hea ei saanud. Siidrile jäi nagu pärm sisse, ei käinid lõpuni ja magusust ei olnud. Sellest hoolimata villisin enne jõule siidri pudelitesse, kuhu lisasin suhkrut ja viisin külma. Eks kunagi proovin, kas on läinud joodavaks või mitte.
VastaKustuta