kolmapäev, oktoober 09, 2019

Kas siit on võimalik välja pääseda?

Mõtlesin, et ei paneks üldse juttu siia, lihtsalt näitaks pilti ja lugeja paneb ise 1+1 kokku, mis meile öelda tahetakse. Sest tark taipab isegi ja lollile ei aita rääkiminegi. Ma ei eelda, et siin lehel lollid neid jutte lugemas käivad, ikka need, kes otsivad tõde või põnevust või minu pärast kasvõi muinaslugusid ja ulmet. Kuid otsustasin natuke ikka juttu kirjutada, sest seda pilti on tegelikult natukene keeruline tõlgendada, kuid vihjed on jäetud ilmselged.

Tihti on vanadel gravüüridel, joonistustel ja kaartidel mingisugused lisa joonistused ja vapid kuskil külgedel. Eriti palju näeb neid vanadel kaartidel. Siin loos toongi välja ainult ühe kaardi, milleks on Venemaa ja Poola kaart, aastast 1730.


Kaart on ilus ja tore ja hästi informatiivne ja paremale alla nurka on jäetud meile väike infokild mõistatamiseks.


Selle kaardi kohta olen teinud ka väikese filmi youtube keskkonda. Kel huvi, saab selle filmi siit ära vaadata Is there a way out?

1. tasand


Siia tasandile sünnib ja tegutseb enamus inimesi siin füüsilises maailmas. Siin tasandil on meie kodud, töö, haigused, võtlused, sõjad jne, ehk kõik halb ja kõik hea.
Aga, miks see nii on? Kas võiks olla kuidagi teisiti? Kes seda halba siin korraldab?

Vastan- seda halba, sõdu, mõrvu, tapmisi, vägivalda korraldavad tavalised inimesed ise, nn eliidi mahitusel. Kui inimesed kasutaksid oma mõistust ja saaksid aru, et mis maailm see selline siin on, siis ei oleks kõike seda halba. Eliit maalib meile vaenlase ja võimendab seda massimeedias nii et suur osa inimestest (naiivseid inimesed) usuvadki kõike, mis  uudistest neile pajatatakse. Siis minnakse sõtta võõrale maale tapma, aravates, et tehakse head oma kodumaa kaitseks. Kui sellest mängust inimesed läbi näeksid ja ei läheks raha eest võõrale maale kodumaad kaitsma, mis iganes sildi all, siis maailmas sõdu poleks. Las eliit, kes selle näilise konflikti on tekitanud, läheb võitleb ise seal üksteisega. Loomulikult nad ei läheks ju.

Kes on siis see nn eliit?

2. tasand


Eliit on kõik valitsejad, meile tuntud ja kuulsad inimesed tähtsatel ametipostidel. Aga see nn eliit ei tegutse ega mõtle iseseisvalt, nad täidavad meile nähtamatuks jäävate nn tõelisi eliidi käske ehk on tegelikult käpiknukud ja marjonetid.

3. tasand


Siin pildidl on meile kujutatud tõeline eliit ja niiditõmbajad, inglitena (mis tähendab peidus, nähtamatud). Üldiselt on meile jäetud mulje, et inglid on head. Aga kas nn tõeline eliit on hea, kui nad tekitavad sellise kaose ja valu meie maailmas? Nemad proovivad tekitada läbi sõnade ja võimu kaost ja sõdu ja hävingut, kuid selle täideviiaks oleme tegelikult meie ise "naiivsed inimesed." Nemad võibolla tahavadki meile head, et me näeks mängust läbi, et meie tõelised isikuomadused tuleksid välja, sest ainult kurjas maailmas saab terasid sõkaldest eemaldada ja näha kes on kes.

4. tasand


Usk, lootus, armastus, mõistmine, kuid kas ka Jumal? See on sfäär, mis ei ole maine. Tundub, et ainult läbi selle sfääri on võimalik 1. tasandil ahelad purustada ja pääseda kõrgematesse sfääridesse.

5. tasand


Kui oled suutnud 1. tasemel ahelad purustada, siis võid pääseda siia, kuid see jääb ka laeks inimesele, kes on füüsilisse maailma sündinud. Siia tasandile jõuavad kõik nn "valgustunud," kes on omandanud mängu.

6. ja 7. tasand


Siin tasandil valitsetakse ja valvatakse nii nähtavat kui nähtamatut maailma. Kas siin tasandil on valitsejaks Jumal või Saatan ise, pole teada. Seda "kõige kõrgemat" kujutatakse meile aga püramiidi tipus oleva kõikenägeva silmana. Enne kui silmani jõuame, ootab meid uroboros (tagasi saatmine esimesele tasandile).

LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar