esmaspäev, august 01, 2022

Masinate jäljed ookeani põhjas

Telekas (TV6) näitas filmi "Surelikud masinad" 2018. Vaatasin seda ja tavaliselt mulle sellised liiga fantaasiaks keeratud Hollywoody filmid ei meeldi, aga kohe filmi alguses näitas maapinnas suuri roopaid ja sesoses sellega meenusid suured ja sirged roopad ookeani põhjas. Google Earth'is ja Google Mapsis on need tänapäevani jäetud nähtavaks. Kuigi peab ütlema, et nad vist on seal juba üht-teist tuuninud udusemaks. Filmi tegevus toimub rohkem kui 1000 aastat edasi, tulevikus. Inimesed olid eelnevalt korraldanud 60-minutilise sõja ja maa hävis peaaegu täielikult. Mad-Maxilikus maailmas hakkasid inimesed arendama liikuvaid linnasid, mis olid üksteisega sõjajalal. Filmis on kõige suurem ja kõige kurjem linn London (õigemini selle elanikud), mis oma tohututel roomikutel veeredes jahib teisi linnasid ja nende ressursse. Google mapsis aga on näha, et need nn "roomikute" jäljed on eriti arvukalt esindatud Atlandi ja Vaikse ookeani teatud piirkondades, kus vanade legendide järele asusid eelnevalt kaks suurt mandrit - vastavalt Atlantis ja Lemuuria. Nüüdseks on muidugi mõlemad ookeani põhja kadunud, kuid need hiiglajäljed on nähtavad tänaseni.










Ülemisel pildil ehib masin-Londonit mingi katedraal või Kapitoolium. Taamal on pinnases näha masin-linnade jäljed

 
Väikesed masinlinnad jätsid ainult kahe roopa jäljed. Roheline ala on mets.



 
London ajab taga väikest tööstuslinna. Alumisel pildil on näha, kuidas London neelab väikelinna. Panin need pildi just sellepärast siia, et saada aru Londoni mastaapidest. Googlis on suurtemate roobaste laiuseks umbes 15 km.
 

 
Masinlinna roopad.
 

Järgnevad pildi on võetud Google Mapsist/Earth'ist. Suurema roopa laius on u 15 km. Kõrval olev roobas on umbes poole kitsam. Suure roopa justkui tehisliku olemuse annab umbes 30 kraadine pööre. Ma rohkem neid pilte ega seda lugu ei kommenteerikski. Lihtsalt selline ulmemõte turgatas pähe nende roobaste näol. Kes tahab ise otsida ja vaadata ookeani põhja, sellel soovitan vaadata vana google earthi või Google mapsi, kui üleüldse selliseid pilte veel kuskilt kätte saab.



LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar