pühapäev, november 15, 2020

Lähitulevik

Pole seni vajalikuks pidanud Piibli lugusid siin blogis põhjalikumalt lahata (v.a hiiglaste lugu), kuid nüüd ikkagi tuleb see samm lähiajal ette võtta. Kahjuks ei mõista ma täielikult seda raamatut ja saan aru sellest vastavalt oma arengu tasemele. Oi oi kus seal on põnevaid teemasid ja mõistukõnet ja võin julgelt väita, et poolest Ilmutuse raamatust ei saa siin ilmas vast mitte keegi veel aru, kuid mida aeg edasi, seda rohkem on võimalik sündmusi ära tundma hakata ja aimata lähitulevikku. Seda blogi loevad põhjalikumalt tõenäoliselt ainult ulmehuvilised ja need inimesed, kellel on see "miski", mida masinal ei ole. Blogi vast ei võida kunagi suurt masside poolehoidu  ja see on ainult hea, sest ma ei sooviks, et blogi kogemata kaoks nagu stolenhistory näiteks. Arvan, et kui mõne teemaga kasvõi kogemata naelapea pihta tugevalt vajutada, siis eesti lugejaskond on maailma mastaabis nii marginaalne, et see ei mõjuta vast midagi, kuid kui kasvõi ühe inimese saab asju nägema panna teises valguses (ma ei saa öelda tõe valguses, sest mis on tõde?) on minu aeg asja ette läinud. 

Ajad on väga keerulised ja kui midagi valesti tõlgendanud pole, siis lähevad asjad selle raamatu järgi mõnda aega ainult halvemaks, kui just...?

Matrixi II osas on dialoog arhitekti ja Neo vahel. See kattub osalt piibli selle kohaga, mida varsti siin kirjeldama katsun hakata, kui aega saan. Kurjuse, vaimuta inimeste ja ära hirmutatud inimeste mass on liiga suur, et midagi tagasi õnnestuks keerata. Piiblis on kõik need kolm terminit olemas. 

Kurjus - Looja andis maailma kurjusele (saatanale) valitseda.

Vaimuta inimesed (bioroborid) - need on maised, kel pole vaimu ja tekitavad maailmas kaose. Nende inimestega tuleb meil targalt käituda, sest nemad ongi see tõeline oht, kui kurjus siin paigas järjest tugevamini oma plaane ellu plaanib viima hakata. Hirmunud inimese võib ära tunda, kuid kas ka vaimuta inimest? Võti kurjusega võitlemiseks oleks vaimuta inimeste ilmeksimatu ära tundmine. Kuid tundub, et see ei ole plaani osa.

Kaader filmist They live.

Kui vähegi võimalik, siis väga halvas olukorras olles proovige endale teadvustada, et me oleme siin kohas ainult selleks, et meid pannakse proovile. Looja ei vaja ärahellitatud jonnipunne, ta tahab, et me tugevad oleksime. Võin kohe ette ära öelda, et kurjus, mis siin ilmas valitseb, on aegade lõpu poole nii jõhker ja julm, et looja lühendab päevad, muidu ei jääks ühtegi hinge alles, kelle üle tal hea meel oleks. Lühidalt, siia maailma on võimalik luua tingimused, kus võib murda igaühe. Sellest hoolimata, katsugem teha nii, et me peaksime vastu nii kaua kui võimalik ja siis tuleb võit! Pole vahet, kas me võidu hetkel oleme siin või seal maailmas, aga allaandmine olgu kõige viimane asi. 


NB! Tegu on ulme- ja fantaasiajutuga ja sel lool ei pruugi midagi tegemist olla siinse reaalsusega. On veel miljon muud võimalust, kuidas asjad tegelikult on. Küll oleks ilus, kui me ise looksime oma reaalsust. Aga võibolla loomegi. Ärme siis loome seda hullust, mida eespool kirjeldasin.

LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar