pühapäev, november 08, 2020

Keeled mõeldi välja 18. sajandil

Kuidas kogu ajaloo suur vale on üldse võimalik korraldada ja teha nii, et valdav osa inimesi usuks ajalugu? Lähiajalugu nii mastaapselt võltsida ei õnnestu, maailma pidid tabama vapustavad sündmused, mis selle teoks on võimaldanud teha. Hetkel loen ühte vana nõukaaegset raamatut Kreutzwaldist (Kalevipoja kirjutaja). Sellel vaesel "orjuse ja mõisniku" ajal polnud õieti paberitki saada, aga näe Kreutzwaldist on nii põhjalik ülevaade kokku kirjutatud, justkui oleks kroonikakirjutaja ise ta kõrval elanud. Minu viimase aja lood toetuvad vanadel EW aegsetel ajalehtedel, kus on säilinud mõningaid infokilde meie tõelisest ajaloost.


Toon siia vaid mõne väljavõtte 1934. aasta ajalehest:
* Trooja piiramine on suurelt osalt muinasjutt ning isegi Homerose andmetel pidi Helena vähemalt 60-aastat vana olema, kui Paris temasse armus.
* Diogenese ei ole kunagi elanud vaadis.
* Konstantin pole iial olnud pühak, kelleks teda tembeldab ajalugu vaid ta tappis oma naise.
* Keiser Nero ei olnud selline koletis nagu teda kirjeldavad ajaloolased jne jne.

Olen oma lugudes kirjeldanud üleilmseid üleujutusi ja katastroofe. Üks selline katastroof, mis võis muuta riikide rannajooni ja kaotada maailma sellisel kujul nagu seda tunti ja muutus selliseks nagu tunneme seda tänapäeval. See katastroof hävitas üliarenenud tsivilisatsiooni, kellest jäid järele ehitised üle terve ilma, mis on osalt veel praegugi alles (tähelinnad, kõrgete lagedega antiikstiilis hooned, katedralid, kirikud, tööstushooned jne). Kuid kellegi mahitusel, ei võetud neid iidseid tehnoloogiaid uuesti kasutusele ja alles jäänud tsivilisatsioon alustas otsast peale. Inimesed olid kohati langenud tagasi kiviaega. Loen mina raamatuid ja ajalugu ja vangutan pead, püüdes tänapäevasesse ajaloosse panna alternatiivajaloolisi kilde ja see ei taha kuidagi õnnestuda. Olen aeg-ajalt ikka kahelnud, kas mina või mõned alternatiivajaloo uurijad on ikka õigel teel oma uurimustega? Kas on võimalik nii mastaapselt ajalugu võltsida? Selleks pidi olema üks suur üleilmne organisatsioon, kes kõik meile teada-tuntud ajaloo on kokkukirjutanud ja asitõendid sellises ulatuses proovinud hävitada, et inimesed ei oskaks eriti kahtlustada, et midagi on väga valesti. Teatavasti leiame veel tänapäeval üle ilma praktiliselt igast riigist ladina keelt monumentidelt, dokumentidest, hoonetelt, raamatutest jne. Sellega seoses võib hüpoteesi õhku visata, et ladina keel oli üleilmne keel, mida kunagi rääkisid või oskasid praktiliselt kõik inimesed. Toimus suur katastroof ja siis tulid kuskilt "tarkpead" kokku ja istutasid allesjäänud inimestesse üle ilma uued keeled, et varjata hukkunud arenenud  tsivilisatsiooni tehnoloogiaid ja ajalugu. Uued keeled olid algul toored ja puised, kuid siiski saadi suhtlemisel ja oma igapäevaste asjade ajamisel hakkama. Vaadake kasvõi eesti keelt, milline pudikeel see varemalt oli. Ma ei oleks ise oma peaga sellise ulme peale tulnudki, aga taas oli mulle abiks vana ajaleht, kus kogemata või jumal teab miks on üles riputatud selline uudisnupuke ilma ühegi seletuseta nagu nüüd siia ära toon. See jutt oleks justkui kogemata sinna ajalehte teiste uudiste kõrvale sattunud, aga ometi seal ta on ja olen proovinud nuputada, kus kohast selline info tolle aja belgia ajakirjanike kätte sattus ja miks selline info ajalehtedes üldse avaldati. See oleks justkui kontroll-uudisnupuke ajalehes, et testida kui paljud inimesed on terased või ärkvel, kui paljudel üldse tekkis mingisuguseid mõtteid seda uudist lugedes. Mulle tundub, et 1930ndatel teati juba väga vähe meie tõelist ajalugu, kuid aeg-ajalt ilmusid ikkagi lookesed, mis veel legendi või juttude tasemel kõnelevad meile sellest vanast maailmast. 


Üks belgia leht on välja arvestanud, et praegu leidub maailmas 72 keelt, mis on kunstlikult loodud viimase 150 aasta jooksul. Ainult vähemad neist, nagu ido, wolapük ja esperanto on avalikkusele üldse tuntud. Kõige rohkem levinud on esperanto, mida aga ka mõistab ja kõneleb õige väike osa inimkonda.


LÕPP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar