reede, juuli 08, 2022

Interluudium

Panen sellesse postitusse mõningaid pilte, mida mul ei ole õnnestunud kuhugi mujale panna, see tähendab, et nendest piltidest ei ole saanud lugusid kas ajanappusel või osalt ka täiendava info puudusel. Covid on mu kätte saanud ja jõudu eriti midagi teha ei ole, seega ei kirjuta piltide alla ka pikki kommentaare, kuigi huvitavat on siin kuhjaga.

Esimesel pildil on kaudne tõend sellest, et Eesti nägi alles mõni aeg tagasi üsna teistsugune välja. Blogis on vastava sisulisi teemasi päris mitu. Alla poole panen paar pilti Narvast, mis kinnitab seda teooriat ja mitte enam kaudselt vaid kindlalt.  


Kahel järgneval pildil on vanaaegsete tuletornide joonised. Mis tehnoloogia aga asub kuplite all? 



Kaks järgmist pilti on huvitavad. Õigemini esimene neist. Väidetakse, et tegu on Johannes Hau akvarelliga aastast 1820. Teine pilt on sama mehe tehtud, guašš ja seal kujutatakse Oleviste kiriku põlengut. Aastaarv on mõlemal pildil sama, kuid olustik on kõvasti muutunud. See ülemine pilt tundub rohkem foto olevat, mis on kustutatud ajaloost, aga on säilinud ühes vanas raamatus.



Taolisi vanaaegseid gravüüre, kus on palju varemeid ja hooned, mis on mattunud, leidub internetis kuhjade viisi.


Sammas on väljakaevatud.


SPQR - Nerva - Narva? Samas aga väidavad, et ausammas on hoopis keisri M. Cocceius Nerva 96-98 pKr auks püstitaud.


Käekell või mõni veelgi ulmelisem tehnoloogiline seadeldis?


Nüüd aga laen siia portsu pilte ühest 17. sajandi raamatust, kus on kujutatud erinevaid töö-mehhanisme. Mis aga on kummaline ja on lugeja eest millegipärast ära peidetud, on see, et piltidel olevate masinate energiaallikas on kinni kaetud või on joonistatud nii, et allikas jääb pildil nägematuks. 






Narva tähelinna ümbritses vesi. Kas mõni ajaloolane seda fakti ka tunnistab? 

Rist Narvas IHS. Mida tähendab IHS? Kas In Hoc Signo või Iesosous Homiem Salvator või hoopis Isis Horus Seb? Kõnekas on ka kivile graveeritud kujutis, mis peaks risti meenutama?

Purjekad Narva vasakal küljel ja Ivangorodi kummalised tornid.


Narva värav. Tegu pole kindlasti Peterburis asuva Narva väravaga. Kahtlustan, et selline värav asuski kunagi Narvas, millest ajalugu vaikib.


Olen tihti mõelnud, miks eelmine kõrgtsivilisatsioon hävis. Kui alumist pilti vaadata, siis võib vast taibata, et küllap oli see ühiskond juba liiga väärastunud. Kaua meie "normaalsel" ühiskonnal veel aega võtab, et sama juhtuks? Üleval olev kiri Adamas peaks tähendama teemanti.


Julius Caesari foorum. Triumfikaartest on siin paar lugu olemas. Kas tegu saab olla auväravaga, kui see ehitatakse kuhugi pimedasse kohta aia äärde? Aga kui tegu oli hoopis mingil muul eesmärgil rajatud ehitisega, siis võib see värav seal asuda küll.

LÕPP

2 kommentaari:

  1. https://web.facebook.com/1503165971/posts/pfbid02oTBxwrF6H4oyqNig6bGCJAHvCp87Vv6mSWV5yniqKpWLHjUmr9PDtVyJM8sbvWpUl/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav masin, kuid...video viimasel sekundil kui haarab sellest masinast, kuidagi tekkis mulje, et töödeldud video.

      Kustuta