pühapäev, jaanuar 06, 2019

Sügaval maapõues


Kas "teatud" artefaktid või varemed asuvad sügaval maapõues ja kas muinususkaitsjad seda ise teavad? Samas on arvata, et Eestis võibolla polegi nii huvitav ja siin pole elu olnud nö igal pool, kui seda on ekvaatoril lähemal, ehk soojemas kliimavöötmes. Samas, kui vaadata vanu kaarte, siis hüperborea asukohaks märgitakse tänapäeva arktika, siis võib ka meil siin nö igal pool midagi olla.

Hüperborea




Asi on lihtsalt selles, et tuleb kaevata sügavalt, nii alates 5 meetri pealt võib midagi vastu tulema hakata. Igal pool muidugi ei maksa kaevata, eks mingid maastikuvormid võivad anda aimu, kust kaevata, muidu lihtsalt tuleb sonkida mudas ja põhjavees. Selge on ka see, et keegi ei rendi ega osta tehnikat, et oma õuel sellist uurimust läbi viia ja igas kohas polegi ju mõtet kaevata, sest ega mitte iga ruutmeeter maapinnast ei sisalda midagi tehislikku. Toon nüüd siia mõned näited, et miks arvan, et palju uurimata või isegi keelatud asju/esemeid/varemeid/ võib asuda sügaval maapinna all. Alati ei tasu kõike uskuda, mida kirjutatakse ja mida tahetakse, et näeksime, aga killuke siit, killuke sealt, eks kuskil vahepeal see tõde peitub või hoopis väga kaugel ja otsingud käivad 180 kraadi vales suunas :)

Väljavõte para foorumist, kasutaja NelliN2 kirjutis: (link)

RE: Õõnespuurimised ja dioriidilõiked

(30-12-2018 12:09 )TTT Kirjutas: millal siis laks käis? üpris hiljuti, sest väljakaevamistel roomas, tulevad 10m paksuse sodikihi alt välja elamud...ka viiekorruselised...

Sattusin suvel Makedooniasse. Seal on ju pöhimötteliselt nii, et yksköik kus labida maasse lööd, ikka tuleb midagi päevavalgele. Asi läks nii hulluks ,et praegu saab seal ainuyksi dedektori omamise eest viis aastat reaalset vanglat. Kui aga satud veel väljakaevatud kolaga vahele jääma, lisandub veel kogu vara konfiskeerimine. Väljakaevamisi on lubatud teostada ainult yhel riigi poolt dabro saanud nö firmal. Selle firma mingi tegelintski oli meil kiidiks. Tegi lisaraha. Tema seda olukorda seal tutvustaski. Ta poetas ka lause ,et neil on keelatud arheoloogilised tööd sygavamal kui seitse meetrit. Siis pidi veidraid asju leidma hakkama. Yritasin midagi rohkemat välja meelitada aga ta jäi kinniseks.

Tallinnas leiti Põhjamaade uhkeim keskaegne veejuhe (link)

Vaadake sealt artiklist, kui sügaval asub väidetav 13. sajandi veejuhe (üle 3 meetri).


Sellel fotol asub see objekt (allika väitel- teater) vähemalt 6 meetrit maa all ja kas seda oleks üldse kunagi leitud, kui mingi osa objektist maapinnani poleks ulatunud? Kas paremal pool olev kiht, mida pole minema veel veetud, meenutab kultuurikihti? Foto link.

Ametlik tekst foto all: Many ancient features are buried beneath meters of accumulated sediment (setted) and soil (muld), called overburden. Archaeological crews must remove the overburden to reveal the feature beneath. Here, a crew unearths the well-preserved remains of a Roman theater in Aphrodisias, Turkey, beneath layers of overburden.




Metroode kaevamisel on leitud esemeid 20 meetri sügavuselt ja teadlased väidavad, et nii sügaval oli kunagi talu õu :) link

Ajalooliste artefaktide näitus Rooma metroos.




Eestis, Pärnumaal olid võimsad tammikud kunagi, kas just 3000 aastat tagasi, aga samas miks ka mitte ja palke hakkab tulema 1,5 meetri sügavuselt turba alt.


Väljavõtted EW aegsest ajalehest:






 

LÕPP


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar